PATOLOGIES I TRACTAMENTS

Blefaroespasme

Blefarospasme - Institut de la macula

El blefaroespasme és el tancament involuntari de les parpelles, o parpelleig excessiu involuntari. Els primers símptomes del blefaroespasme són un augment ocasional del parpelleig d’un ull o de tots dos, o simplement certa dificultat per a mantenir els ulls oberts. La majoria dels pacients amb blefaroespasme presenten, a més, sensibilitat a la llum (fotofòbia) i sequedat dels ulls.

Si la malaltia progressa, els espasmes de les parpelles comencen a augmentar de freqüència, fins que són constants. Aquesta malaltia normalment és progressiva, ja que els espasmes solen augmentar de freqüència i els períodes de relaxació solen ser més curts. No obstant això, en alguns casos els espasmes arriben a aconseguir un replà i es mantenen en aquest nivell sense progressar.

Els símptomes solen començar durant la cinquena i la sisena dècades de vida, i és tres vegades més freqüent entre les dones. Encara que el blefaroespasme essencial benigne (BEB) va ser descrit per primera vegada en una revista mèdica nord-americana el 1985, ha estat durant els últims anys que els metges han començat a reconèixer que es tracta d’una alteració física i no psicològica.

Símptomes

Com es diagnostica el blefaroespasme?

No hi ha cap prova específica per a fer-ne el diagnòstic, ja que es tracta d’un diagnòstic clínic. És habitual que, inicialment, el pacient es pensi que el problema és només producte d’un mal hàbit i que no cerqui atenció mèdica.

Conseqüències del blefaroespasme

Els espasmes es poden incrementar pel que fa a la freqüència i a la durada, de manera que el pacient es converteix en un cec funcional. Si són intensos, els espasmes facials poden interferir en la parla o en la ingesta. Els pacients poden presentar grans dificultats per a conduir, per a llegir, per a veure la televisió o per a fer qualsevol altra activitat necessària durant la vida diària.

Dr. José Nieto,

M.D.

Número de Col·legiat COMB: 38.579

Metge Oftalmòleg. Especialista en Cirurgia Plàstica Ocular

Si t’ha interessat ho pots compartir aquí:

Última modificació: 25/09/2023
Desplaça cap amunt